L'Ajuntament informa 15

 

CASA DE LA VILA

 

L’AJUNTAMENT INFORMA 15

 

D’aquí a unes setmanes arribarem al final d’aquesta legislatura i com  en anteriors ocasions, és moment de fer balanç de la gestió d’aquests últims 4 anys al municipi.

 

Tot i que de manera periòdica  a través dels diversos “Ajuntament Informa” anem comunicant les novetats, que en els diversos àmbits de la vida municipal es van produint, és el moment de fer una valoració global del que s’ha fet i també de les previsions més immediates que estan o bé ja aprovades o en vies d’execució.

 

 

URBANISME I OBRES

 

En aquesta última legislatura s’ha continuat amb l’arranjament de carrers i reposició dels serveis bàsics. S’han fet també actuacions en altres àmbits amb la finalitat de disposar de  les infraestructures necessàries per atendre les necessitats que la vida actual exigeix.

 

Detallem a continuació les principals actuacions

 

 

Equipaments

 

Sala polivalent del Sindicat

 

Construcció del mur sobre el barranc, pavimentació  i coberta de la plaça, instal·lació de refrigeració i calefacció. Compra de mobiliari, arranjament del piano.

 

 

Hogar Rural

 

S’ha instal·lat la calefacció a tot l’edifici, s’ha cedit la primera planta a l’Associació de joves i s’ha adequat una de les dependències de la segona planta com a biblioteca.

 

Rellotge i campanes

 

L’arranjament i mecanització del rellotge i les campanes ha permès disposar de l’hora exacta en tot moment i recuperar els tocs tradicionals.

 

Depuradora

 

La nova depuradora està enllestida i a punt d’entrar en funcionament.

 

Enllumenat

 

S’ha renovat la pràctica totalitat de l’enllumenat públic amb noves faroles i làmpades de baix consum

 

Telecomunicacions

 

 Els equipaments de la TV tant a l’antena com a les caixes de distribució i tota la xarxa, son nous, el que permet rebre provisionalment  la TDT.

 

S’està ultimant la instal·lació del repetidor de TV que permetrà assegurar la recepció del senyal de les diverses cadenes i augmentar la cobertura de la telefonia mòbil.

 

Per altra banda s’ha renovat el servei de megafonia amb la instal·lació de nous altaveus.

 

Carreteres

 

El projecte de tirar endavant la remodelació de la carretera de Pradell segueix endavant a pesar de les dificultats per tots conegudes.

 

 

 

 

 

Ferrocarril

 

S’han millorat les condicions d’espera i les de la il·luminació de l’estació. Seguim treballant per millorar la freqüència de pas de trens.

 

La Canal

 

La recuperació de La Canal ha millorat sensiblement un dels racons més emblemàtics del poble.

 

Rentadors

 

Durant aquest primer semestre de 2011 és previst enllestir la remodelació dels rentadors.

 

L’Era

 

Un cop acabades les obres del C/ Països Catalans i Sant Isidre és previst efectuar la remodelació de l’Era el que permetrà millorar la imatge d’una de les entrades del poble.

 

 

Adquisicions patrimonials

 

Durant aquesta legislatura s’han incorporat al patrimoni del municipi la Font del Guerxo i la finca en la que aquesta font està ubicada, a la partida de  les Comes Joanes.

També s’ha comprat una finca de 4 Hres a la partida “Avencs” amb al finalitat de ubicar-hi l’estació de transferència (runa de la construcció i banyera d’andròmines).

Per altra banda s’ha adquirit també un nou vehicle polivalent pel servei del municipi.

 

Medi Ambient - Camins

 

L’arranjament del camí de Fontaubella amb pavimentació i/o asfaltat de tot el ferm, construcció de cunetes per la conducció de les  pluvials, senyalització, etc. ha constituït una importantíssima millora per l’accés a aquesta partida del terme.

 

Per altra banda, amb col·laboració amb l’ADF i el Consorci de la Serra de LLaberia, s’ha construït una nova bassa contra incendis en aquesta partida, de tal manera que juntament amb la bassa dels “Clots”,  permet tenir garantit el subministrament d’aigua pels bombers en tota l’obaga de la mola en cas d’incendi forestal en aquesta important zona paisatgística del municipi.

 

 

S’ha prolongat també el tram pavimentat al camí dels “Clots”, millorant així, l’accés al nou repetidor de TV i a la bassa contra incendis d’aquesta zona.

 

Àrea de lleure

 

S’han seguit fent actuacions a l’Àrea de Lleure. Construcció de marges, noves taules, poda dels arbres, etc,  el que  fa que aquesta sigui una de les àrees de lleure més valorades des dels departaments de Medi Ambient de la Generalitat i de la Diputació. Disposem doncs, d’un espai de lleure que ja és conegut i visitat per persones i grups  d’arreu de les comarques de Tarragona. L’èxit d’aquest espai, que comporta que se’n faci un ampli ús, sobretot els caps de setmana, és el que probablement ens obligarà a  regular-ne la seva utilització.

 

Franges de protecció.

 

L’obertura de franges de protecció al voltant del casc urbà s’ha completat, i així hem aconseguit millorar la seguretat en cas de que un incendi forestal arribés a les vores del poble.

 

També s’ha obert una franja d’uns 30-40 mts. d’ample al llarg del camí del “Solà Comú” amb la que es millora sensiblement la seguretat pels vehicles i les persones que hagin de transitar per aquest camí en cas d’incendi en aquesta zona.

 

L’import total de les inversions efectuades en aquesta última legislatura és de 2.047.774,- € (340.720.920.- Pts) el que representa una inversió de 13.930 € per habitant.

 

En aquests moments de crisi econòmica, que afecta de manera molt especial tots els nivells de l’administració, haver pogut portar a terme aquest alt nivell d’inversió, sense cap tipus d’endeutament per l’ajuntament, creiem que ha de ser un motiu de satisfacció per tots els veïns.

 

 

 

ACTIVITATS

 

A part de les obres i les inversions, també hi ha, sens dubte,  altres activitats que al llarg de l’any contribueixen a la dinamització del poble.

 

En el transcurs, especialment de l’any 2010, les activitats organitzades per l’Associació de Veïns, l’Associació de Joves, el grup de dones amb la confecció dels domassos i els vestits de la geganta, el grup excursionista amb la Crono a la Mola, l’Associació de Jubilats i  l’ADF,  han contribuït en gran mesura, cada u des de el seu àmbit,  a dinamitzar la vida al nostre poble. A tots moltes gràcies per la vostra desinteressada dedicació.

 

Des de l’ajuntament volem encoratjar-vos a tots a continuar aportant el vostre suport i dedicació a les iniciatives que vagin sorgint.

 

Per les properes setmanes hi ha previstes activitats que incidiran també en la dinàmica del poble. Us en detallem algunes d’elles:

 

10 d’abril de 2011.

 

Marxa Riudoms –La Mola –Riudoms

Aquesta marxa que ja és tradicional dins del món de l’excursionisme, aquest any, per primer cop, passarà per dintre de la nostra població.

 

La cursa, que ja és llarga en la seva trajectòria tradicional (Riudoms-Montbrió- Duesaigües-L’Argentera- La Mola- Coll del Guix i tornar a Riudoms), aquest any tindrà una ruta alternativa en la que els participants baixaran des de la serra, pel camí de les castellanes, entraran a La Torre per l’Av. del Priorat, tindran un punt d’avituallament al Davant del Sol, i pujaran a la Mola per la Canal del mig. A partir d’aquí es reintegraran al traçat tradicional.

 

Aquesta és una marxa de resistència puntuable pel Campionat de Catalunya i té un gran prestigi dins del món excursionista. És de gran importància per la projecció del nostre poble com a destí turístic i excursionista, que els organitzadors hagin acceptat incloure el pas d’aquesta cursa per dins de La Torre.

 

Les persones que vulgueu col·laborar amb  l’organització, per indicar els llocs on els participants han d’agafar un determinat camí, anotar l’hora de pas pels controls establerts o per atendre el punt d’avituallament, podeu posar-vos en contacte amb l’ajuntament.

 

29 de maig de 2011

 

I Marató Baronia d’Escornalbou

 

El diumenge 29 de maig es celebrarà la I Marató de la Baronia d’Escornalbou, la qual està programada de manera que passi per tots els pobles de l’antiga Baronia.

 

Els participants entraran al poble pel C/ dels Països Catalans procedents del Camí de l’Argentera i passant pels carrers Sant Isidre, Sant Antoni i Les Flors arribaran al Davant del Sol on hi haurà un punt d’avituallament.

 

Des de Davant del Sol continuaran per Passeig Diputació, Països Catalans, Sindicat i Camí de les Castellanes per reintegrar-se al GR 7.

 

També aquí necessitaríem col·laboradors per estar al punt d’avituallament. Qualsevol persona pot ajudar en les tasques d’organització i assistència als corredors. Podeu passar per L’Ajuntament o trucar per tal de saber amb els voluntaris que podrem comptar i així poder coordinar-los.

 

05 de juny de 2011

 

Extrememan Triathlon.  SalouCosta Daurada 226

 

Aquesta és la primera edició d’un esdeveniment esportiu que pot convertir-se també en un clàssic de les comarques del sud de Catalunya i amb ressonància a nivell internacional.

 

És prevista la participació de més de 500 triatletes que des de Salou i passant per diverses poblacions del Baix Camp i del Priorat recorreran en un sol dia 3,8 Km nedant, 180 Km en bicicleta i 42,2 Km (tota una marató!!!!) a peu.

 

El pas per La Torre és previst entre les 11 i les 16 hores del dia 5 de juny. El participants vindran provinents de Marçà i en direcció a Colldejou.

 

Aquesta prova, de ben segur, contribuirà també a promocionar i donar a conèixer el nostre poble dintre del món de l’esport, l’excursionisme i el turisme.

 

I dintre d’aquest mateix àmbit s’està preparant també la segona Crono Escalada a La Mola per meitats del mes d’agost. La participació i l’èxit obtinguts en la primera edició segur que es veuran augmentats en aquesta segona celebració.

 

 

AGRAÏMENT

 

Volem aprofitar aquesta comunicació per agrair a tothom la vostra col·laboració i comprensió al llarg d’aquests anys, per l’aportació de les vostres idees i suggerències i per la vostra participació en els afers del municipi.

 

Sens dubte hi deu haver hagut errors per la nostra part i volem demanar-vos disculpes per tot allò que no hem sabut detectar o valorar adequadament.

 

La col·laboració i participació de tots vosaltres és imprescindible per tirar el poble endavant i us animem a que seguiu aportant aquesta col·laboració durant els propers anys, independentment  de qui formi part de l’equip de govern del nostre Ajuntament.

 

 

La Torre de Fontaubella, març de 2011