L'ajuntament informa 3

Des de cada una de les regidories us fem arribar a continuació una actualització dels temes que són competència de les mateixes.

 

REGIDURIA D’AFERS SOCIALS


AUTOBUSOS A FALSET


Segons les dades que ens facilita el Consell Comarcal, el servei d’autobús de tornada de Falset, els dimarts a migdia, només ha estat utilitzat en 4 ocasions durant tot un any.


Aquesta baixa utilització del servei, que també es dona en altres poblacions, no permet mantenir-lo, ja que no hi ha cap argument ni econòmic, ni de cap altre tipus, que pugui justificar l’existència d’un servei públic amb tant baixa utilització.


En conseqüència s’ha reestructurat de tal manera que s’anul·la el contracte que hi havia per disposar d’un autobús fixo tots els dimarts. El servei, de totes maneres, es seguirà prestant, prèvia sol·licitud al telèfon 977 831 023 o al mòbil 619 720 592 però la tornada de Falset a La Torre es farà en taxi. D’aquesta manera s’evita haver de pagar, tant si s’usa com si no, el contracte amb l’autobús, i només es pagaran els serveis que realment es facin.


Els horaris continuaran sent com segueix:


PERIODE ESCOLAR


Sortida de La Torre: Diari a 2/4 de 9 del mati

Sortides de Falset: Dilluns i dimarts es pot tornar amb l’autobús del col·legi que surt

de Falset quan passen 10 minuts de les 6 de la tarde


Els dimecres i divendres també es pot tornar amb l’autobús del

Col·legi, però aquests dies surt de Falset a les 14:40.


Els dijous l’autobús de tornada surt de Falset a les 17:10


Tots aquest serveis tenen un cost de 1 €


Durant el període escolar, si es sol·licita als telèfons abans esmentats, també es pot tornar de Falset els dimarts i els dijous a 2/4 de 2 del migdia. Aquests dies, es quan el servei de tornada de Falset es farà en taxi. Hi ha la possibilitat que si les persones que han de utilitzar-lo es posen d’acord poden canviar l’hora de tornada i demanar la que més els convingui.


El cost d’aquest servei es de 2 €


PERIODE NO ESCOLAR


Durant l’estiu, quant no circulen els autobusos de l’escola, es pot trucar per sol·licitar el servei tant d’anada com de tornada, els dimarts i els dijous i els horaris son: sortida de La Torre a 2/4 de 9 del matí i tornada de Falset a 2/4 de 2 del migdia.


El cost d’aquest serveis serà de 2 €


BOTIGA


Recordeu que la botiga tancarà per vacances durant la primera setmana de juny.


FONTS


Com ja haureu pogut observar, des de fa aproximadament dos mesos, l’aigua que es subministra a traves de la xarxa es exclusivament de les fonts. Com a conseqüència de la primavera tant plujosa que estem tenint, i de les petites reparacions que hem pogut fer a les zones de captació, no ha sigut necessari pujar aigua del pou durant tot aquest temps. Esperem que aquesta situació es pugui prolongar el màxim possible. Entre tant estem treballant per a aconseguir mitjans, a fi de poder fer els treballs necessaris a les fonts, que ens permetessin aprofitar tota l’aigua que donen.

 


REGIDURIA DE JOVENTUD, CULTURA I SPORTS


ESDEVENIMENTS SPORTIUS


Comunicar-vos que el dimarts dia 15 de juny passarà per La Torre de Fontaubella la Volta Ciclista de Catalunya. Serà en el transcurs de la segona etapa i els ciclistes, procedents de la carretera de Colldejou, passaran per dalt al Pal amb direcció a Pradell. L’hora serà entre la una i dos quarts de dos del migdia.

 

REGIDURIA DE MEDI AMBIENT


SERRA DE LLABERIA


El passat dia 30 d’abril va quedar constituït formalment el Consorci de la Serra de Llaberia del qual en formem part els següents municipis: Pratdip, Colldejou, La Torre de Fontaubella, Marçà, Capçanes i Tivissa. Tots tenim terme dins del PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) i la finalitat del Consorci es coordinar els esforços dels municipis participants de cara a la protecció de la zona, manteniment i recuperació de camins, prevenció i actuació en cas d’incendis forestals, etc. etc.


La seu del Consorci s’ha ubicat a La Serra d’Almos, al C/. Major nº 19 i hi podeu contactar a través del telèfon 977 41 81 07 o també podeu accedir a la pàgina web www.serrallaberia.tk.


L’acte de constitució oficial, es previst fer-lo en una data pròxima, en que s’espera l’assistència del Conseller de Medi Ambient i d’altres autoritats. Tant bon punt aquesta data estigui determinada es comunicarà, per tal de que tots els veïns de les poblacions que formem part del Consorci puguem participar i col·laborar en els diversos actes previstos.


CAMINS RURALS


Estan ja molt avançades les gestions per poder arranjar un tram del camí dels horts. Tant bon punt estigui determinat el muntant econòmic de que es podrà disposar, es convocarà una reunió amb tots els veïns afectats a fi de programar la forma de portar a terme l’arranjament.

 


URBANISME


PLA D’ORDENACIÓ URBANA MUNICIPAL


Tal com anunciàvem en l’anterior comunicació estem treballant en el POUM i tot i que, per causes imprevistes en la redacció del mateix, s’ha retardat la reunió prevista per fer una primera exposició, pròximament serà convocada aquesta reunió a la qual us animem a participar a fi de que el Pla s’elabori amb el major consens possible entre tots.


REPOSICIÓ DE SERVEIS BÀSICS ALS CARRERS


Aquests dies han començat les obres de reposició de serveis i pavimentat del carrer Lluís Companys, per tant, ben aviat quedarà solucionat el problema de la claveguera que des de fa temps provocava molèsties als veïns, al abocar les aigües directament al barranc, degut a la obstrucció que es va produir a la sortida del nou mur d’aquest carrer.


COL·LOCACIÓ DE L’ESCUT DE LA TORRE A LA PLAÇA


Com molts ja sabeu, durant les ultimes setmanes el Sr. Anton Llaberia Miró ha estat treballant, molt intensament i de forma totalment desinteressada, en la construcció d’un magnífic escut de La Torre, de pedra i marbre, que serà col·locat en la circumferència que es va deixar per pavimentar a la plaça de l’Ajuntament.


Volem ressaltar, que a mesura que la construcció d’aquest escut avançava, anàvem prenen consciència, cada cop mes, que es tracta d’una autentica obra d’art i que el lloc prèviament pensat per col·locar-lo, la plaça, tal vegada no seria el més adequat, ja que hi ha el perill que el pas de vehicles, entre d’altres motius, pugui provocar-li a la llarga desperfectes que tots lamentaríem.


Vàrem plantejar per tant buscar-li una altra ubicació però dissortadament desprès d’escoltar les opinions dels veïns, que es van exposar en el Ple efectuat el dia 14 de febrer, i també les que posteriorment ens han anat arribant, hem constatat que no tenim cap altre lloc sigui paret, façana, plaça o local on poder col·locar-lo de forma convenient ja que posats a valorar pros i contres totes les possibles alternatives tenien també seriosos inconvenients.


S’ha decidit, per tant, col·locar-lo al lloc on inicialment s’havia plantejat, al centre de la plaça i mirant cap a la Casa de la Vila. Estem convençuts que, tot i que algú podrà no estar d’acord en que es col·loqui en aquest lloc, si que estarem tots disposats a conservar l'excel·lent imatge que aquesta obra donarà al poble. Confiem doncs que tots posarem la màxima voluntat en aplicar les mesures per la seva conservació i no hi ha dubte que una de les més importants es la de no aparcar cotxes ni cap altra tipus de vehicle a la plaça.


Es col·locaran doncs, senyals de prohibit aparcar a la plaça i estem segurs que tothom donarem prova del nostre civisme, no solament atenent aquesta mesura, sinó també col·laborant a que si algú, perdes coneixement del tema, aparqués el seu vehicle a la plaça, fer-li veure la conveniència de treu-re'l.


Pel mateix motiu, voldríem demanar-vos la màxima col·laboració en no deixar els cotxes aparcats a la Plaça Nova on hi ha la Rosa dels Vents, ja que aquest es també un dels detalls d’embelliment del poble i tot i que evidentment s’ha de permetre l’accés dels vehicles seria molt millor, per evitar, per exemple, taques d’oli, no aparcar-los allí.


PLAQUES CARRERS


Ja disposem de les plaques de ceràmica amb els noms dels carrers que últimament s’han arranjat i que concretament son: Av. del Priorat, C/. Major, C/. de Dalt, Passeig de la Diputació i C/. Lluís Companys.


Aquestes plaques es col·locaran tan aviat com l’atenció a les diverses tasques de manteniment de la població ho vagin permetent.


Posteriorment,i de forma gradual, donat que no podem assumir el cost en un sol cop,de totes les del poble, s’aniran canviant les de la resta de carrers.


També junt amb les plaques dels carrers es posaran els números corresponents a cada casa. Us recordem que en el Ple del dia 14 de febrer es va acordar que es cobraria a cada propietari el cost del número de la seva casa i que es de 3 € per número. Un cop estiguin col·locats ja escomunicarà la manera de fer-los efectius.


SUBMINISTRAMENT DE GAS


Estem en negociacions amb les empreses subministradores i instal·ladores de la xarxa de gas i amb tots els tràmits que això comporta (sol·licitud de permisos a Industria, Carreteres....). No ho podem dir amb seguretat, però esperem i farem tot el possible perquè els carrers acabats tinguin subministrament de gas el proper hivern.

 


VESTIDORS A LA ZONA ESPORTIVA


La construcció d’aquests vestidors està ja molt avançada i de no sorgir imprevistos d’última hora, es previst que siguin operatius quan s’iniciïn les activitats d’estiu de la piscina i de la pista.

 

La Torre de Fontaubella, maig del 2004.