L'Ajuntament Informa 27

 

CASA DE LA VILA

L’AJUNTAMENT INFORMA 27

 

FIBRA ÒPTICA

Han sorgit imprevistos de diversa índole que estant endarrerint la instal·lació d’aquest servei per part de la Companyia telefònica.

S’està treballant per solucionar-ho i confiem que puguem disposar de la fibra en un termini de temps no massa llarg.

OBRES

CAMÍ DE LES CASTELLANES

Durant aquest mes de novembre i desembre és previst d’efectuar l’arranjament del camí de les Castellanes.

El projecte contempla el pavimentat del ferm en els trams de més pendent, fressat i condicionat del terreny on  el pendent és menys acusat  i  construcció de cunetes i desguàs de les aigües en els llocs on és convenient.

Amb l’arranjament d’aquest camí, a part de millorar sensiblement l’accés a la  Font de la Castellana, facilitarà enormement el pas dels camions de bombers en cas d’incendi forestal.

El pressupost total d’aquesta obra es de 45.193,50 €

LAVABOS CAFÈ

També es previst que abans de les festes de Nadal estigui acabada la remodelació dels lavabos del Cafè. Mentre durin les obres serà inevitable que no funcionin aquests serveis. Per tractar de pal·liar-lo en lo possible, estaran oberts els lavabos de la planta baixa de l’Ajuntament.

Preguem disculpeu les molèsties que durant aquestes setmanes, aquest fet, pugui ocasionar.

MARQUESINA PARADA BUS

També durant aquests dies s’està ultimant la instal·lació de la marquesina a la parada del Bus escolar. Amb aquesta instal·lació es pretén millorar la comoditat, durant l’espera, del escolars, dels seus acompanyants i també de les persones que amb aquest autobús es desplacen regularment a Falset.

CARRETERA DE PRADELL

La Diputació de Tarragona ha aprovat un nou projecte per l’arranjament de la carretera de Pradell. Podeu consultar-lo a les oficines de l’Ajuntament cada dia entre 9 i 10 h. del matí.

Actualment aquest projecte es troba en la fase d’expropiacions dels terrenys afectats. Un cop conclosa aquesta fase amb tots els propietaris, és previst que comencin les obres a mitjans de l’any 2019.

REFERÈNDUM 1 D’OCTUBRE

Durant la commemoració de l’aniversari de la celebració del referèndum del 1 d’octubre de 2017, va sorgir la iniciativa de posar a la plaça de davant l’ajuntament el nom de “Plaça 1 d’octubre”, sense canviar la numeració actual del C/. Major.

 També la possibilitat de col·locar una placa commemorativa del fet a la façana de la Casa de la Vila.

En la papereta adjunta podeu votar la opció que considereu més adient. Si no en teniu prou amb les paperetes que us hem deixat, podeu recollir-ne més a les oficines de l’Ajuntament.

Atès que es un tema que afecta a tots els veïns de La Torre, estiguin o no empadronats, entenem que podeu votar totes aquelles persones que d’una forma o altra, esteu vinculades al poble, ja sigui per vincles familiars o perquè hi disposeu d’una vivenda i  de manera permanent u ocasionalment residiu al municipi.

 Podeu fer arribar les vostres paperetes a l’Ajuntament fins el dia 31 de gener de 2019. Es confeccionarà un llistat de les persones que ja hagin votat per evitar duplicitats.

RECOLLIDA DE BROSSA

Tot i que últimament s’ha millorat en el tema del reciclatge de la brossa i s’observa un esforç per part del veïns en fer una selecció adequada, encara es recull molta més quantitat de rebuig (contenidors verds) de la que seria desitjable, i aquesta és la fracció més cara. En conseqüència i a no ser que millorem sensiblement en classificar adequadament i abocar cada fracció en el contenidor apropiat, en la propera revisió s’haurà d’apujar inevitablement la taxa de la recollida de la brossa.

VISITES AL METGE I A LA INFERMERA

Per tal de millorar l’organització de la seva feina i poder atendre als pacients sense esperes, el CAP de Falset implanta la visita concertada en tots els consultoris de la comarca.

Aquesta visita concertada funciona de la següent manera: Tothom que necessiti ser visitat pel metge o per la infermera és millor que truqui al CAP de Falset, Tel. 977 83 12 88 qualsevol dia de la setmana, millor per la tarda, en què hi ha menys moviment al CAP  i els podran atendre millor.

Al CAP els hi diran l’hora en que l’atendrà el metge o la infermera el proper dia de visita. D’aquesta manera s’eviten esperes innecessàries al tenir els professionals sanitaris previst el temps que han de dedicar a cada pacient i aquests poden ser atesos en l’hora que els han assignat.

Tant el metge com la infermera, depenent de les visites que tinguin concertades, es poden programar millor el temps d’estada en cada  un dels consultoris que han d’atendre aquest dia, i d’aquesta manera podran millorar la qualitat de l’assistència.

Independentment però de que tingueu o no la visita concertada, qualsevol urgència ja sabeu que us atendran al CAP Falset o si no us podeu desplaçar, truqueu per que us facin una visita a domicili.

Tant els dimarts amb la visita del Dr. Ricard Romagosa com els dijous amb la infermera Sra. Carme Giner hi podeu acudir perquè us atenguin encara que no hagueu pogut demanar la visita concertada i us atendran un cop hagin fet les visites concertades,  però com hem explicat, seria millor que truquéssiu abans per tal de poder programar millor la seva feina.

DOMASSOS

Recordem que disposem de nous exemplars del Domàs amb l’escut brodat del municipi,  per posar als balcons els dies de Festa Major.

El preu és de 35 € per unitat.

Els que en vulgueu podeu passar per l’Ajuntament qualsevol dia en hores d’oficina.

 

 

CALENDARI

Junt amb aquest Ajuntament Informa es distribuiran també els calendaris per l’any 2019. Degut a la seva mida, és possible que les cases que trobem tancades quan fem el repartiment, no hi puguem deixar el calendari. Els que no el tingueu podeu passar a buscar-lo per l’Ajuntament.

MARATÓ DE TV3

L’Associació de Jubilats organitza pel dissabte dia 8 de desembre un dinar popular per col·laborar amb la Marató de TV3.

El dinar es farà a la Sala del Cine a les 2 de la tarda i el plat principal serà l’escudella catalana.

El preu es de 10,- € i podeu comprar o reservar els tickets al Cafè. Telèfon 977 83 08 01

Us animem a participar i col·laborar amb aquesta Marató, aquest any dedicada a la investigació sobre el càncer.

FESTES DE NADAL CAP D’ANY I REIS

TIÓ

Per aquestes properes festes és previst fer cagar el tió per tots els nens i nenes el dia 23 de desembre  a les 5 de la tarda  a la sala del cine.

ZZONA JAZZ

El dissabte dia 29 de desembre a les 10 de la nit, a la Sala del Cine, actuació del quintet MEDUSA i el diumenge dia 30 a 2/4 de 8 de la tarda, també a la Sala del Cine  el trio RAYNALD COLOM, ESTEVE PI I ABEL BOQUERA REUNIÓ dins del programa anual de ZZONA JAZZ

SOPAR DE CAP D’ANY

El dia 31 de desembre a les 10 de la nit el tradicional sopar de Cap d’Any al Cafè. Podeu apuntar-vos trucant al 977 83 08 01 i la Pilar us donarà tota la informació sobre aquest sopar.

PATGE DE SS MM ELS REIS

El dia 1 de gener a les 5 de la tarda el Patge de SS MM els Reis, recollirà les cartes del nens i nenes al Cafè.

 

ACTUACIONS I ESPECTACLES

També el dia 1 de gener a les 6 de la tarda tindrem l’actuació de VICEVERSO espectacle familiar de màgia i circ a la Sala del Cine. Espectacle apte per petits i grans, divertit, participatiu i recomanable per a tota la família.

El dia 5 de gener a 2/4 de 6 de la tarda a la Sala del Cine actuació de MAGIC SHOW, fabulós espectacle de malabarisme, màgia, circ, etc. Molt adequat també per a tota la família. Adjuntem fotos perquè us feu una idea de la qualitat de l’espectacle i us animem a tothom a assistir-hi.

ARRIBADA DELS REIS

A les 7 de la tarda arribada del Reis Mags d’Orient. Els esperarem a l’Av. del Priorat i després de la visita a l’Església repartiran el regals a la Sala del Cine.

Aprofitem per desitjar a tothom un Bon Nadal i un Feliç i pròsper Any Nou.

              La Torre de Fontaubella, novembre de 2018