L'Ajuntament Informa 24

CASA DE LA VILA

 

L’AJUNTAMENT INFORMA 24

Detallem a continuació els diversos temes d’actualitat del municipi des de l’últim Ajuntament Informa

 

ACTIVITATS

 

SANT ISIDRE

El proper dissabte dia 12  a les 7 de la tarda celebrarem com cada any Sant Isidre. Desprès de la missa que serà a les 6 de la tarda i la benedicció del terme esteu tots convidats a berenar al Café.

MARXA DIPS

El proper dia 19 de maig, dissabte, està previst que passi pel nostre poble la marxa DIPS.

Aquesta marxa l’organitza el club excursionista REDDIS  i aquest any arriba a la seva 8ª edició.

Es tracta d’una marxa a peu, de 48 Km. amb un desnivell acumulat de 4.830 metres i es calcula una durada de 13 hores.

La sortida es a les 7 del mati des de Colldejou i passa per Llaberia, Mas del Collet,  La Torre de Fontaubella i acaba a Colldejou.

Per la Torre entraran pel camí del Forn Teuler (Fortaulé), provinents del Pla de la Femada, pujaran pel Carrer Sant Antoni i Carrer Sant Isidre fins a la Plaça del Sindicat. Allí hi haurà un punt d’avituallament i desprès de reposar forces, baixaran pel carrer del Països Catalans, Passeig Diputació i pujaran pel carrer de Dalt per agafar el camí del Pigall i tornar cap a Colldejou on hi haurà el final de marxa.

Si algú es vol apuntar a la marxa es pot posar en contacte amb el Club Excursionista REDDIS carretera de Tarragona s/n 43204 Reus, apartat de correus 217 de Reus o als e-mails: secretaria@cereddis.cat o marxadips@cereddis.cat

 

LICEU A LA FRESCA

L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració cultural amb el Gran Teatre del Liceu. Mitjançant aquest conveni, el dissabte 16 de juny a les 10 de la nit i a la Sala Polivalent del Sindicat podrem veure la retransmissió en directe de l’Opera “MANON LESCAUT”. Els actors principals son el tenor nord americà Gregory Kunde i la soprano ucraïnesa Ludmyla Monastyrska. Els acompanyaran l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu.

Per altra banda aquest conveni també ens permet organitzar una visita guiada al  Gran Teatre del Liceu on es pot visitar la Sala, una de les mes grans del món, el Saló dels Miralls, original de l’any 1847 i el Vestíbul on antigament només hi accedia qui anava a platea.

Per fer aquesta visita guiada ha de ser un grup de màxim 25 persones.

Com que ens sembla que serà un bon complement a la retransmissió de l’òpera del dia 16 de juny, hem concertat aquesta visita al Gran Teatre del Liceu pel dia 21 de juliol de 2018

El programa es el següent:

Sortida  amb autocar des de La Torre a les 9 del matí ja esmorzats. Arribada a Barcelona sobre les 11h. La visita al Liceu està concertada a les 12 h. i dura 1 hora. A ¾ de 12 hem d’estar al vestíbul del Teatre on ens rebrà el guia que ens acompanyarà a fer la visita. Entre l’hora d’arribada i ¾ de 12  disposareu de temps lliure per passejar per La Rambla, visitar el mercat de La Boqueria, la Plaça Reial, etc.  També des de que s’acabi la visita (aproximadament sobre la una del migdia, fins a l’hora de dinar disposareu de temps lliure per visitar aquesta zona en que a més dels llocs esmentats tenim el C/. Ferran, Plaça de Sant San Jaume, C/. del Bisbe, La Catedral, etc.

 A les 14 hores dinar al restaurant Can Culleretes. Aquest Restaurant es troba situat al C/. d’en Quintana nº 5 (a menys de 5 minuts caminant del Liceu). Es el Restaurant més antic de Barcelona,  i un dels més antics d’Europa ja que data de l’any 1786. Tenim concertat un menú de cuina catalana amb diversos plats a escollir.

A les 4 de la tarda l’autocar ens recollirà al mateix lloc on ens haurà deixat al matí,  davant la porta del Liceu per portar-nos a fer la visita del Caixa Fòrum.

 Aquest edifici modernista, obra de Puig i Cadafalch, va ser projectat per ser una fàbrica, de les moltes que a principis del segle XX es van construir a Barcelona seguint l’estil en boga en aquells moments. En tenim exemples a Reus amb l’Institut Pere Mata, la Casa Navàs i d’altres, i a Barcelona la famosa Pedrera. Visitarem doncs aquest edifici modernista acompanyats d’un guia que ens explicarà tots els detalls que fan referència al mateix.

A les 6 de la tarda tornada cap a la Torre. Arribada prevista sobre les 8 de la tarda.

El preu tot inclòs, viatge, visita al Liceu, dinar i visita al Caixa Fòrum es de 60 € per persona.

Si esteu interessats, poseu-vos en contacte amb l’ajuntament abans del dia 15 de juny. Mes tard d’aquest dia ja no es pot coordinar tot el viatge.

Els seients de l’autocar s’assignaran per ordre d’apuntada.

 

CANALS INFORMATIUS

Des de fa uns mesos l’ajuntament  ha posat en marxa un nou canal informatiu i de participació a disposició de tots els veïns.

Atès que tant les persones que treballen fora vila i també els que no resideixen de manera continuada al poble, els es difícil assabentar-se de les comunicacions de l’Ajuntament, que tradicionalment s’han fet a través de pregons de veu, s’ha implementat un nou sistema per que es puguin rebre els pregons via telèfon mòbil.

Aquest sistema funciona a través de l’aplicació  “Telegram”  i per fer-ne us heu de:

També si ens faciliteu el vostre e-mail, les comunicacions com aquesta i d’altres que per la seva extensió sigui poc pràctic enviar-les pel Telegram, us les podem fer arribar per correu electrònic. 

El correu electrònic del ajuntament es: aj.tfontaubella@altanet.org

COBERTURA DE TELEFONÍA MÒBIL

Com ja comentàvem en l’anterior  “Ajuntament Informa,” les dificultats, de tots conegudes, per posar en marxa el repetidor de TV i telefonia mòbil, ens han mogut, al llarg de tot aquest temps, a fer diverses gestions amb les diverses companyies subministradores d’aquest servei per tal de solucionar aquest problema que afecta a tots els veïns sense excepció.

Aquestes gestions han estat llargues laborioses i complicades, ja que les diverses companyies no estan disposades a invertir diners en llocs en els que el volum d’utilització d’aquest servei no els representi negoci. Finalment desprès d’aquestes gestions i d’una important inversió per part del Consistori, hem pogut coordinar la instal·lació d’un repetidor, el funcionament del qual estem també coordinant amb els diversos operadors a fi de que puguem tenir cobertura a la població i al mateix temps no presenti interferències amb els seus repetidors. En aquests moments disposem de servei a una bona part del poble i estem ultimant els ajustos tècnics per que ni hagi en tot el poble sense interferències amb les operadors.

 

INTERNET – FIBRA ÓPTICA

L’altre mitjà de comunicació cada dia més necessari, tant per qüestions purament personals i/o familiars, com pels estudiants i també les persones que poden treballar des de casa, es el de la connexió  a banda ampla o ADSL.

Com es ben conegut de tots, la connexió de que disposem a La Torre es força deficient, amb mol poca capacitat i molt lenta.

Les diverses gestions realitzades amb les diverses companyies de telecomunicacions i de manera especial amb Telefònica, han donat finalment com a resultat, en aquest cas si,  el compromís per part d’aquest companyia d’instal·lar, en el transcurs d’aquest any 2018, la connexió a Internet a través de fibra òptica.

Aquesta connexió permetrà disposar de 50 megues tant de pujada com de baixada + línia de fixe + línia de mòbil + connexió a TV de Movistar pel mateix preu que es paga ara per un paquet d’aquestes característiques però amb la velocitat de ADSL esmentada.

Hi ha també la possibilitat de contractar més velocitat i altres paquets amb diversos serveis.

Les despeses de connexió del nou sistema son exclusivament a càrrec de Telefónica, no representa per tant cap cost pel veïns que vulguin donar-se d’alta a la fibra òptica.

Les obres per la instal·lació de la fibra òptica es previst que comencin dintre de dos o tres mesos i estigui en funcionament abans de finals d’any.

Quan hi hagi la disponibilitat de tramitar les noves connexions ja avisarem de com fer els tràmits

 

OBRES

Està previst de que properament surtin a licitació les següents obres.

C/. LA PLANA

Urbanització d’aquest carrer ubicat a la part superior de l’Àrea de Lleure on d’acord amb el POUM i les últimes modificacions aprovades, l’ajuntament disposa de 5 parcel·les per la construcció  de cases unifamiliars aïllades.

Amb aquesta obra es pretén deixar tots els serveis com son aigua, llum, enllumenat públic, clavegueres, gas, telèfon etc. a peu de parcel·la, inclosa evidentment la pavimentació del carrer.

La realització d’aquesta obra, facilitarà sens dubte, la possible instal·lació de noves famílies al poble i per tant  aportar més vitalitat al conjunt de la població.

 

CAMÍ DE LES CASTELLANES

La Generalitat de Catalunya va aprovar el 31 de maig de 2017 una línia de subvencions per a inversions en camins locals durant el període 2018-2020.

Aquesta línia de subvencions pretén ajudar els municipis petits i situats en zones de muntanya per tal de garantir l’accessibilitat i mobilitat arreu del territori.

Ates que dels camins principals del terme, el de Fontesaubelles ja es va arranjar fa pocs anys i està en perfectes condicions, tant el ramal de Fontaubella com el del Pla de la Femada i també el que des de aquest punt baixa fins al camí de Massanes-Mas de Magrinyà i tanmateix al camí del Forn Teuler que baixa fins al Pou també s’hi han fet diverses actuacions i està perfectament transitable, des de l’Ajuntament vam sol·licitar aquest ajut per arranjar i millorar tot el traçat del camí de les Castellanes, ja que, a part de ser l’accés a una de les fonts que ens subministra, durant una bona part de l’any, l’aigua de major qualitat de que disposem, també es la via que ha de facilitar l’accés dels bombers, en cas d’incendi forestal en aquesta part del terme i que permet la sortida de nou a la carretera de Colldejou.

La Generalitat ens ha concedit la subvenció sol·licitada per efectuar l’obra durant aquest any 2018.

L’obra contempla la millora del ferm del camí en tot el seu recorregut, amb la pavimentació dels trams més pendents i l’arranjament dels tombs que actualment son molt dificultosos pels pas dels camions dels bombers.

Així, doncs un cop licitades i adjudicades aquestes dues obres es previst que es duguin a terme en el transcurs d’aquest any 2018.

 

CARRETERA DE PRADELL

Desprès de les diverses vicissituds per que ha passat el projecte d’arranjament de la carretera de Pradell, finalment la Diputació de Tarragona, organisme del qual depèn aquesta carretera ha decidit efectuar-hi dues actuacions, independents una de l’altra.

En primer lloc, la que ja s’està realitzant que consisteix en el desbrossament d’una franja de seguretat a ambdós costats i que comporta també la tala dels pins i arbres que es troben dins d’aquesta franja de seguretat.

 Aquesta actuació ha estat suggerida per la Direcció dels Agents Rurals a Tarragona com a prova pilot per millorar la seguretat i la prevenció d’incendis en aquest tipus de carreteres.

Aquesta serà la única actuació d’aquest tipus que farà la Diputació en les seves carreteres aquest any.

Per altra banda a finals del mes de març, el Servei de Carreteres de la Diputació ens va presentar a l’Ajuntament l’esborrany d’un nou projecte d’arranjament del ferm i del traçat d’aquesta carretera.

A grans trets aquest esborrany contempla l’eixamplament del ferm de la carretera fins a 5,5 – 6 metres, inclosos els ponts i la millora del traçat d’algunes corbes.

Una primera fase d’aquest projecte contemplaria la realització d’aquestes obres des de el poble de Pradell fins a La Torre i en una segona fase la Diputació efectuaria la circumval·lació de Pradell i l’arranjament del tram fins a la N 420.

No ens han presentat encara el projecte definitiu que en tot cas, un cop redactat, l’haurà d’aprovar la Diputació i assignar-li la dotació pressupostaria corresponent. Tant la realització de la primera fase com de la segona estan doncs encara pendents de l’aprovació per part de la Diputació.

Un cop disposem del projecte definitiu i disposem de més informació al respecte us la farem arribar.

 

La Torre de Fontaubella, maig de 2018